Fotografering Resor

Weekend i Prag

9-12 mars var jag och Icedor i Prag. Igen. Jag fyllde även 25 år under den resan. Men tänkte här mest sammanfatta vad man kan se och göra i Prag. Och ja det viktigaste, vart man kan äta och dricka gott. Vi har kanske fått några favoriter nu, men tänkte radda upp en hel del ställen vi testat och gillat.

Ställen man kan gå uppför och få fin utsikt:
Prague Castle – Slottet 
Fin utsikt över staden där uppifrån. Ett måste att besöka.
Petrin Tower Det lilla ”Eiffeltornet” på berget. Man kan åka uppför med en spårvagn, och gå nedför. Väldigt fin park, milsvid utsikt uppifrån tornet.
Letenský Profil Precis öster om slottet finns en till park. Därifrån får man utsikt över floden och alla broar. Väldigt fint.
Charles Bridge – Karlsbron Värd ett besök av många anledningar, men även att gå upp i tornet så man kan se ut över bron och slottet på berget. Extra magiskt vid solnedgång.
Prague Astronomical Clock – Klocktornet på torget Väldigt vackert gammalt klocktorn. Där är ett till ställe som är värt att gå upp i. Vacker utsikt över Prags takåsar.
Žižkov Television Tower Utsedd till Prags fulaste byggnad. Den sticker verkligen ut. Inte varit där än, men sägs vara värt ett besök högt där uppe.

Ställen på marknivå som är värda ett besök:
Lennon Wall 
Ligger på västra sidan, nära Karlsbron. En stor mur folk skriver olika budskap på. Den varierar således från gång till gång man är där. Står dock alltid en snubbe med gitarr och sjunger låtar av Beatles.
Crawling Babies För de är så märkligt konstiga. Kryper i parken Kampa.
Memorial to the Victims of Communism Dessa sargade män är obehagliga, men viktiga. Googla lite innan kanske.
Dětské hřište Střelecký ostrov Ön som går vid bron söder om Karlsbron. Fint att bara gå runt den och fota lite.

Känns som om det finns museum om allt i Prag, här är två vi varit på:
Museum of Medieval Torture Instruments Det gjorde nästan ont att se alla medeltida tortyrredskap och läsa om hur de användes. Ligger precis vid Karlsbron.
Sex Machines Museum Vissa sakar här påminde ändå om de på museet ovan. Så märkligt och kul på samma gång. Ligger vid torget.

Dags att rada upp några restauranger:
Cantina 
Mexikansk restaurang. Vi brukar ta de starka kycklingvingarna (som är en huvudrätt), till en förrätt att dela på. Jag brukar fantisera om dem ganska ofta. Så jävla goda. Kan ofta vara fullbokat, men droppa in och fråga/skriv upp på väntelista. Värt det.
Brasileiro – U Radnice Efter tips från någon på Twitter, gick vi hit. Man får plocka vad man vill från ”salladsbuffén” som består av skaldjur, sushi och olika sallader. Typ. Sedan kommer personalen i omgångar med olika köttstycken på ett spett, skär av en bit och lägger på ens tallrik. Allt kött var så himmelskt jävla gott. Rekommenderas att vara väldigt hungrig innan ett besök.
Pivovar U Tří Růží Är man ute efter mer tjeckisk mat är detta ställe perfekt. Öl, kött och potatis i olika former. Varit där vid alla besök. Bara för att man måste äta lite tjeckiskt med.
Hergetova Cihelna hamburgare med foie gras, till en fin utsikt över Karlsbron. Här kan man gärna sitta i solen på uteserveringen och dricka vin ett tag.

Övrigt angående mat:
Trdelník finns att köpa överallt. En bulle som grillas och har socker på utsidan. Insidan gillar jag att ha choklad. Man kan välja nästan vad som helst.
Streetfood vid torget finns alltid små stånd att köp mat i. Allt från väldigt tjeckiskt med massa kött och sedan öl i en plastmugg, till pannkakor med olika onyttigheter till.

Roligaste stycket är nog detta. Där man kan dricka gott i bra miljö:
O’Che’s 
Stammishaket denna resa. God mojito och så jävla goda kycklingvingar att vi åt dem två kvällar. Dock är de starka, men va inte oroliga, bartendern varnar er innan.
The Irish Times Bar Stammishaket förra resan. Irländsk bar, ofta med livemusik.
James Dean Deras strawberry daiquiri är perfekt. Miljön är klassisk amerikansk diner.
Aloha – Cocktail Bar & Music Club Väldigt många nya drinkar att testa sig igenom. De har även mojito för oss som inte vill testa för mycket nytt.
Bugsy’s bar Ligger nere i en källare och är mer fancy än de andra ställena, va ganska fullt när vi var där senast. Men väldigt bra cocktails.
AnonymouS Bar Vi ville in, det va fullt.

Men det är alltid långt till alkoholen i Prag, så gå bara in på ett ställe och testa. Hur illa kan det va?

You Might Also Like