Fotografering Resor Vlog

Weekend i Budapest i Mars

Tre veckor sedan jag och syster var i Budapest för att fira min födelsedag och inte förrän nu har jag tid att slänga upp ett inlägg med alla bilder här. Men bättre sent än aldrig som det så fint heter! En film hann jag dock slänga ihop ganska snabbt. I filmen så står det även vad platserna som visas heter.

Första eftermiddagen där hann vi med rejält mycket! Nästan två mils promenad förbi många av de sevärdheter jag prickat ut på kartan i förväg. Men innan det så åt vi en lunch på Street Food Karavan Budapest. 

Efter mat och en slags bulle som görs över eld (görs likadana i Prag, så lyckligt överraskad att de fanns här också!), så var vi redo att vandra över floden till Buda-sidan. Där tänkte vi åka spårbanan upp, men det var kö och vem har tålamod? Vi gick upp. Kanske jobbigt, men ack så värt det.

Ett av målen med att vandra upp till slottet på berget, var att besöka Fiskarbastionen. Väldigt mycket folk! Så vill man ta de där perfekta bilderna utan människor där får man vara ganska morgonpigg helt enkelt..

Dock spontana kösystem för att få fota denna klassiska bild överallt däromkring.

När vi var klara med alla turister, gick vi ner till floden för att få se parlamentsbyggnaden.

Tillbaka på Pest-sidan för en närmare titt av den maffiga byggnaden! Samt se Shoes on the Danube Bank. 

Två kvällar drack vi drinkar i High Note Sky Bar med utsikt över Sankt Stefansbasilikan precis bredvid. Dyrare än många ändra ställen vi var på, men ändå billigare än motsvarande takbarer i Stockholm.

You Might Also Like