Fotografering Resor

Way Up North Cannes

Två veckor har redan passerat sedan jag kom hem från några intensiva dagar i Cannes, där jag otroligt nog var med på konferensen Way up North för bröllopsfotografer i Europa. Varför jag var där? Hade (såklart) vunnit biljett till själva eventet och kände att det var en otrolig möjlighet till att få mer kunskap och kontakter. Så jag bokade i januari både flyg och boende direkt.

Det var även en bra bit utanför min komfortzon att åka iväg själv på ett event, där jag var tvungen att ta kontakt med så många nya människor. Men det gick ju fan finemang! Så jävla glad att jag vågade göra det.

Efter att ha landat, hittat några jag kunde fråga om jag fick dela taxi med och checkat in på hotellet, så gick jag på egen upptäcktsfärd. Målet var en grym ensamlunch på stranden i Cannes. För att sedan återvända dit igen några timmar senare för att vara med på den photo session de fixat ihop. Några frivilliga var modeller i vackra tyllkjolar och 100-200 fotografer fotade dem. Så jävla vackert!

Andra dagen i Cannes, första på konferensen, var sprängfylld av nya möten och inspirerande föreläsningar av grymma fotografer från världens alla hörn! På kvällen blev det workshop med fotografen Vanessa Joy och utrustning från ProFoto. Inte direkt van att fota med off camera flash, men ack så kul det var att få möjligheten!

Tredje dagen, andra och sista på konferensen, valde jag och fyra till att skippa förmiddagens två föreläsningar för att besöka gamla stan i Cannes. Hade regnat på morgonen, var uppehåll och alldeles perfekta moln och ljus när vi var ute, för att sedan ösregna från eftermiddagen fram till sent på natten..

När vi skulle tillbaka till konferensen blev det en oväntat bra lunch i form av Moule marinière (Musslor i vitt vin). Sedan blev dock väldigt rask promenad för att hinna tillbaka till eftermiddagens föreläsningar.

Kvällen inleddes med en helt otroligt god trerätters middag på La Cave, innan vi drog vidare till avslutningsfesten. Där blev det fyra svettiga timmar fulla med dans. Var så himla skönt att komma tillbaka till hotellet vid 02 och ta av de decimeterhöga klackarna som varit på i 7 timmar..

Ja jag var oförskämt snygg efter 5 timmars sömn och festande. Men sista hotellfrukosten lockade innan det var dags att bege sig till flygplatsen sedan. Där blev det dock lite kaos och tillslut två timmars försening, bland annat pga sjukdomsfall på planet. Men det gick nog bra för alla inblandade tillslut.

Väl hemma, köpte jag biljetter till nästa gång det är Way Up North. Då i Stockholm 8-9 oktober. Dryg 3220 kronor, men priset ökade efter 2 dagar, samt så behöver jag ju icke fixa resa och boende denna gång!

Men helvete så pepp jag blivit på att börja fota porträtt och bröllop nu! Ska köpa nytt objektiv och sedan fixa ihop en snygg portfolio. Sedan så..

You Might Also Like