Bakning

Semla

Jag avskyr köpta semlor. Det är en äcklig bulle, med alldeles för söt och vedervärdig mandelmassa och sedan grädde till det.

Men att göra egna semlor kan ju vara alldeles fantastiskt jävla gott. Helt lyrisk över hur god semla jag gjorde idag. Fler borde göra egna semlor.
Hur jag gjorde undrar ni nu.

Började med att göra dubbel sats av detta recept från Arla.

Halva degen fick bli vanliga släta bullar som någon gång får bli semlor. Andra halvan blev Gotlandsbullar. Samma deg. Bara att man knyter på något sätt.

Hur jag gör fyllningen? Well..jag köper inte något färdigt och låtsas att jag gjort det själv.
Jag malar mandel, gröper ur bullen och blandar det med socker och löst vispad grädde. Går att välja hur söt, lös och hur mycket mandel det ska vara i.
Jag hade väl i dubbelt så mycket mandel efter jag rört ihop det på bilden för jag tyckte att den blev för lös..

Och den fyllningen är så god! För den smakar mandel och inte bara socker.

Eftersom jag älskar mig själv mer än jag älskar någon annan, så klippte jag till ett hjärta. 

You Might Also Like