Fotografering

Premiär som bröllopsfotograf

Har blivit tillfrågad många gånger genom årens lopp om jag vill vara bröllopsfotograf. Av ren skräck att misslyckats har jag alltid sagt nej. Men igår gjorde jag min första bröllopsfotografering!
Fantastiskt kul att få vara med och dokumentera från sminkning till efter vigseln. Hade aldrig tidigare mött paret Maria och Jonas, men de var riktigt roliga, gulliga och trevliga att fotografera.

Anledningen till varför jag tidigare valt att inte fotografera bröllop är alla svårigheter och läskiga i att dokumentera någons viktigaste dag. Gäller att fota allt. Ringarna, buketten, kyssen, roliga ögonblick. Men sedan de tekniska svårigheterna. En vit bröllopsklänning blir lätt överexponerad jämfört med allt annat i bild. Klarblå himmel och starkt solljus är väl drömmen på ens bröllopsdag – men inte för fotografen. Har fått ljusa upp skuggor och dragit ner ljuset på klänningen lite i alla foton.

Kyrkor är inte heller optimala platsen för en fotograf. Det är dåligt belyst, kamerans ISO måste ställas upp högt och det blir lätt brusiga foton. Således är svartvitt ofta en bra lösning och ger snyggast resultat.
Samt de viktigaste sekunderna på hela dagen sker där – KYSSEN. Den får man bara inte missa.

Vad föredrar ni – färg eller svartvitt? 

Efter vigselceremonin blev det gruppfoto utanför, samt massor med foton på olika gäster.
När gästerna började gå mot där festen skulle vara, så hade jag en sista fotosession med de nygifta vid Nacka Kyrka.

Totalt blev det 1058 foton igår. Runt 100 av dessa har jag redigerat på något vis. Det var vid så många tillfällen jag bara höll in slutarknappen och tog flera bilder i sekunden. På gruppfoton är det alltid annars någon som råkar blunda. Så därför bäst att ta många foton.

Men ni får bara se ett litet axplock av de fotografier jag är mest nöjd med. Spontant är jag väldigt nöjd med min insats igår. För att vara första gången och med starkt solljus.

You Might Also Like