Fotografering

Instagram censurerar mig

Häromveckan fick jag en notis på Instagram om att mitt inlägg som legat ute i tio dagar, med över 500 likes, blivit borttaget eftersom det bryter mot deras regler. Vilket kan vara bland det töntigaste som hänt mig i år. Visst, bilderna är nakna, men jag visar inga bröstvårtor som är deras huvudregel och badskummet tillför en annan naturlig censur. Men icke.

Efter detta blev jag shadowbanned (googla det, är intressant). Vilket i korta drag innebär att inga av mina foton, nya som gamla, kommer upp under hashtags – vilket gjorde att jag inte nådde ut till nya följare. För någon med ett bekräftelsebehov som jag, så var detta jobbigt. Dock värre för dem som jobbar som influencers och får betalt för antal konton de når.

Detta varade i två veckor. Men fortfarande når jag betydligt färre konton än förr. Men detta gör att jag även inte kan/vill/vågar lägga ut naket där just nu. Oavsett hur fina jag än tycker att bilderna är. Men antar att det är därför jag har en hemsida, där bara jag kan censurera mig själv

Tycker dock det är alldeles fantastiskt hur jag gått från att fullkomligen avsky min kropp, tycka att omklädningsrum är en form av tortyrkammare – till detta. Till att fota mig själv naken och blotta min kropp på detta vis för internet. Tack till mig själv, jag är fan bäst.

You Might Also Like