Fotografering

Hösten kom med bildredigeringen

Igår la jag ut den översta bilden här på Instagram. Fick då kommentaren ”Ni har nästan lika mycke höst som vi trots 90mils skillnad :)”. Insåg då att jag kanske fuskat lite väl mycket med bildbehandlingen. Jag älskar hösten och ville nog bara ha hit den lite snabbare än vad den själv ville komma.

Originalet

Jag tycker förvisso att bildredigering är fantastiskt och helt okej att utnyttja hur mycket man vill. Förutom vid nyhetsfoton såklart.
Tycker inte foton behöver ”spegla verkligheten”. Jag vill snarare att mina foton ska vara bättre än verkligheten. Förmedla den känsla jag hade när jag tog bilden. För varje gång jag tar ett foto har jag en känsla och tanke på hur jag vill att det slutgiltiga resultatet ska vara. Och så kul är sällan verkligheten att ett foto inte behöver redigeras lite..

Originalet
Originalet
Originalet
Originalet

You Might Also Like