Mat

Hemmagjorda dumplings

För två veckor sedan gjorde vi egna dumplings. Improviserade ihop innehållet, satte upp tre kameror för att filma. Då var jag även ambitiös och vek mina dumplings på fem olika sätt, allt efter research på asiatiska Youtube.

Och igår var det dags igen, när klasskompisen Jennifer med man och bebis kom på besök.

Receptet är väldigt improviserat och så jävla gott. Har såklart inga direkta mått, men utgår från 500g nötfärs. Övrigt är efter känsla och egna preferenser.

  • Nötfärs
  • Vitkål (bra för att få lite annan konsistens på något)
  • Vitlök
  • Salladslök
  • Ingefära
  • Soja
  • Sesamolja
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Chili (röd och grön)
  • Och avsluta med att blanda ner vatten så det blir lite mer sammanhängande gegga och inte för ”smulig”.

Till det gjorde vi denna gång bara en sorts dipp. Har såklart inget recept där heller, men följande saker var med:

  • Kinesisk soja
  • Vatten (ungefär lika mycket som sojan, men smaka av)
  • Lime
  • Honung
  • Oyster Sauce
  • Några droppar fisksås
  • Koriander! Om man vill.

Kall, improviserad, glasnudelsallad. Några stekta och några färska grönsaker. Väldigt gott tillbehör. Samt hade vi edamamebönor.

Den sena lunchen avslutades med hemmagjorda semlor! Bullarna är recept från Roy Fares. Mandelmassan gjorde jag så som mor alltid gjort den: blanda malen mandel, innanmätet från bullarna, lite vispad grädde för att få ihop det och socker efter eget tycke. Kan även vara gott med lite grovhackade mandlar i denna massa!

You Might Also Like