Mat Resor Vardagslyx

Gråmulet Warszawa

I mars drog jag och en vän till Warszawa i 48 timmar för att jag fyllde år. Lågsäsong och mitt i veckan. Så billiga flygbiljetter från Skavsta, att en dagsbiljett med tunnelbanan i Stockholm är dyrare än tur och retur till Warszawa.

Vi bodde på Hotel Bristol Palace, som alla taxichaufförer sa va “the best hotel in town”. Och det va onekligen fancy as fuck.

Inledde matupplevelsen med en helt himmelskt god sushi hos Oto-Sushi.
Öl hos PiwPaw, som har oändligt många olika ölsorter. Både på tap och i flaska. Att det sedan är så billigt att en skäms gör det inte sämre.
Middagen blev hos Beef & Pepper. Sådant perfekt jävla stekt kött att jag minns att jag var helt lyrisk över hur gott det var. Och att det var riven fetaost på pommesen gjorde allt bättre.

Drinkrunda sedan. Började hos Panorama Sky Bar, bara för att man måste ha varit där. Dyraste drinkarna på hela resan. Runt 90kr för en martini.
Kraken Rum Bar fick också ett besök.

Bästa drinkarna var dock hos Cocktail Bar Max & Dom Whisky. Så mycket frukt och bär i varje drink, och nästan en hel fruktsallad på varje drink. Helt jävla underbart. Dock märkte man inte av hur mycket sprit man fick i sig. Så fick bli taxi därifrån till hotellet. Med stopp vid donken för att köpa fyllekäk att somna med i sängen på lyxhotellet.

Andra dagen blev det spa. Skrubbad över hela kroppen, massage och sedan insmord med smält choklad över hela kroppen. Aldrig velat slicka mig själv så mycket som då..
Shoppingrunda i Zlote Tarasy, stort köpcentrum mitt i city. Ungefär samma priser som i Sverige. 

Är det något som är extra bra med polen så är det deras tårtor och bakverk. Alla dessa bagerier som gör sina egna små underverk. Så självklart köpte vi med tårta till hotellet och satte i minibaren. Efter midnatt var det min födelsedag.

Middagen den andra kvällen blev hos Folk Gospoda. Kött, med kött, på kött och i kött. Inget ställe för en vegetarian. Men så sjukt jävla gott och bra det va! Speciellt huvudrätten, lamm. Det var så mört och perfekt tillagat att det inte spelade någon roll hur mätt man var. Det skulle ner.

Vid midnatt blev det tårta och champagne i hotellsängen. Sista dagen inleddes med frukost i sängen innan vi gick runt i gamla staden, som inte ens är gammal på riktigt. Innan vi åkte hem till Stockholm igen.

Skulle gärna åka tillbaka. Bara för att äta och dricka non-stop i några dagar.

You Might Also Like