Fotografering

Enkel hemmastudio för selfies

Att ta bra porträtt i hemmet kräver inte någon speciellt dyr utrustning. Som alltid när det kommer till fotografering så är ljuset viktigast, sedan kan man börja tänka på bakgrunden och hur man vill att fotot ska se ut.

För att få en enhetlig bakgrund i vardagsrummet så tog jag dit en klädställning och hängde ett tyg över. Eftersom den är ganska låg, så placerade jag en pall framför jag kunde sitta på.
Kameran på ett stativ rakt framifrån. Framför det stora fönstret mot norr, som alltid ger en jämn och fin belysning.

Kameran (Canon g5 x) kopplar jag ihop med mobilen via kamerans wifi. I en app från Canon kan jag i mobilen se live view, ändra alla inställningar, fixa fokus och ta bilder. Oerhört smidigt. Har man inte denna funktion, eller liknande, kanske man kan ha en kompis som kan fota en istället. Även om jag och mitt kontrollbehov gillar att göra allt själv.

Bilderna fixade jag först i Lightroom och sedan lite extra i Photoshop. Klart.
Mycket roligare att göra såhär ibland, istället för vanliga selfies med mobilen.

You Might Also Like