Bakning

Bakning vid tentaplugg

Hade höstens andra tenta i fredags – hur det gick kan jag meddela inom femton arbetsdagar.. Det betydde även att jag var ledig hela förra veckan för att plugga inför tentan. Men vet ni hur otroligt tråkigt det är att vara ledig i åtta dagar för att sitta still och plugga?! Otroligt tråkigt. Så jag lekte hemmafru åt mig själv.

Inledde med att göra egen äppelmos. Den improviserade jag en del, men går ju knappt att göra fel? Bara man har i rätt syror i slutet för att hindra den från att bli missfärgad och börja jäsa så är allt lugnt.

Gjorde även ingefärsshot. Extremt gott! Bränner till bra. Väldigt gott att ha i en smoothie, så blir det inte lika starkt.

Efter detta gjorde jag någon dag senare tekakor. Älskar det receptet. Enkla att göra och håller sig saftiga och goda länge. Fungerar även att frysa in.
Hällde denna gång även i kardemumma som en liten extra bonus. Älskar det!

Avslutade all ledighet och bakning med bullar. Dels vanliga med smör, socker och kanel som fyllning. Men halva degen fick bli vanilj-och blåbärsbullar.
Gjorde en tjock vaniljkräm och bredde ut på den utkavlade degen.
Blandat frysta blåbär (får inte vara tinade pga så blöta. Färska är optimalt) med socker och majsstärkelse. Strödde på detta och rullade ihop allt som vanligt.

OCH HERREMINJÄVLARS gud va goda de blev. Var otroligt kladdiga och jobbiga att göra, men ack så jävla värt det.

You Might Also Like