Fotografering Resor Vardagslyx

26h i Köpenhamn

Eftersom febern och det mesta av svullnaden i halsen var borta på onsdagen, så hängde jag med en bekant till Köpenhamn. Efter vi landat, varit på hotellet och jag dumpat halva innehållet i ryggsäcken på sängen, drog vi förbi Nyhavn och de gulliga husen. Gick hela Ströget och in på Tivoli. Så jäkla vackert det va där inne! Alla lampor, karuseller, träden. Allt.

Efter några timmar där gick vi åter tillbaka till Nyhavn för en sen middag. Gudomligt god förrätt med svamp, vitlök, grädde, ost och toast. En perfekt grillad köttbit till huvudrätt och en flaska rödvin. Bra att svälja ner antibiotikan med.

Idag lallade jag runt själv i Köpenhamn. Försökte undvika att prata med någon dansk pga förstår inte ett ord av vad de säger. Hur mycket jag än anstränger mig. Blev Tuborg och smörrebröd till lunch. Som en riktig dansk. Tror jag. Sedan ut till flygplatsen i god tid för att shoppa billig sprit och hänga i loungen innan flyget hem igen. Är helt slut. Gått över 2 mil och antibiotika gör en inte direkt pigg heller. 

You Might Also Like